Herrlaget fortfarande med i striden om seriesegern

07 DEC 2015 21:52
För att fortfarande vara med i striden om seriesegern så krävdes vinst med 4-0 i den på förhand svåra bortamatchen på filt mot Avesta.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:54

Avresan skedde 07:00 på söndags morgonen och samtliga spelare var vid gott mod om att det fanns en chans att vinna med 4-0. Undertecknad körde som vanligt lite vilse, men vi kom ändå fram i god tid för att hinna värma upp ordentligt på den för oss ovana filten.

Eftersom Avesta har två banor så fick första- och andrasingeln starta. Inledningsvis såg det mycket bra ut, Joakim i ledning 2-0 i förstasingeln och Johan ledde med 4-1 i andrasingeln. Efter den starka inledningen spelade Jocke:s motspelare upp sig och plockade hem första set med 6-4, Johan började få stora skälvan och höll på att tappa första set, men lyckades till slut plocka hem det med 7-5.

I förstasinglen fortsatte hemmalagets spelare att manövrera ut Jocke och vid ställning 6-4, 4-2 och ledning 30-0 i Jocke serve så såg det rätt hopplöst ut, men Jocke plockade fram två dödande backhands och lyckades vända setet till vinst 7-5. I det efterföljande supertiebreaket var Jocke obeveklig och vann ganska komfortabelt med 10-5.

I andrasingeln var det desto darrigare på båda sidor men till slut efter 4 matchbollar lyckades undertecknad plocka hem andra set med 6-4 och ge Täby ledning med 2-0 i matcher efter de inledande singlarna.

Martin Meeths gick sedan in och vann relativt ohotat med 6-3, 7-5 trots problem med returerna, men serven var oklanderlig vilket räckte för att plocka hem segern. Martin tappade endast en handfull bollar i egen serve.

Ledning 3-0 och matchen vunnen dock krävdes vinst även i dubbeln för att få chansen att vara med om seriesegern. Lite nervositet spred sig hos undertecknad då både Martin och Joakim flaggade för att de kanske inte kunde spela dubbeln pga skador. Dock kändes sig Martin tillräckligt fräsch för att spela och tillsammans med Owe vann de dubbeln med 6-3, 6-1

Stabil 4-0 seger till Täby, bra jobbat alla.

//Johan Westerlind