Seger i Trekampen 2013

09 DEC 2013 18:17
Täby TK tog i helgen hem den årliga klubbtävlingen Trekampen som i år spelades i småländska Västervik. Efter 16 års segertorka var det äntligen dags för oss att ta hem pokalen igen efter vinster mot Westerviks TK och Åbo LTK.
  • Skapad: 09 DEC 2013 18:17

I helgen åkte åtta taggade grabbar från Täby TK ner till Västervik för att spela klubbtävlingen Trekampen mot Åbo LTK och Westerviks TK. Totalt 60 matcher skulle spelas under helgen, 20 matcher mellan varje lag. Efter att stormen Sven ställt till med lite oroligheter kom vi på fredagskvällen till slut fram i snöovädret. Det hanns med middag på barnens favorithak Åhmans och lite kvällstennis i hallen innan det var sängdags.

På lördagen startade Trekampen kl 8 på morgonen med matcher mellan Täby och Westervik. Matcherna pågick fram till lunch och slutade med 10-2 i Täbys favör. Medans Åbo och Västervik spelade passade vi på att besöka simhallen. Det var dock inte bad som gällde denna gång utan lunch i simhallens restaurang. Mätta och belåtna spelade vi under eftermiddagen singlar mot Åbo som slutade 4-4 i matcher och under kvällen spelades de viktiga dubblarna. Vi låg under med 0-1 i set i samtliga dubblar men lyckades vända tre av fyra matcher till vinst med 2-1 och totalt 7-5 i matcher. Sista slaget slogs in strax efter 22 och då var det dusch och sängen som gällde.

07.00 var det väckning på söndag morgon för att äta gemensam frukost innan matcherna skulle sätta igång 08.00. Efter många jämna och välspelade matcher vann vi mot Westervik med 17-3 i matcher. Efter 3 vinster och en förlust i de fyra första matcherna mot Åbo och sammanlagt 10-6 i matcher stod det klart att vi skulle behöva vinna minst ett set till för att vinna Trekampen 2013. För om Åbo skulle vinna de sista fyra singelmatcherna vilket de också gjorde så var det setskillnad och därefter gameskillnad som skulle avgöra allt. När William Edström vände och slog in setbollen till 1-1 i set i sin match så kunde vi konstatera att vinsten i Trekampen 2013 var klar.

Detta var första segern sedan 1997 och nu ska vi se till att pokalen stannar där den hör hemma ett tag framöver. Bra jobbat killar!

Resultat Trekampen 2013

SAM_0143

De som tog hem segern för klubben var: Hugo Melin, Timothy Carlsson-Seger, Linus Carlsson Halldin, William Edström, Michael Sandberg, Felix Diedrichs, Isac Fredriksson, Oscar Holmström samt ledarna Owe Stenvall och Johan Durling.

Segermiddag på Åhmans grill i väntan på tåget hem.

Västervik bjuder på Billys panpizza på söndagen.

SAM_0136

Prisutdelning med Täby på förstaplats.

SAM_0129

Michael och Oscar spelar pingis mellan matcherna.

SAM_0908

Rivaler på banan men kompisar utanför.

SAM_0914

Publiken tittar spänt på matcherna.

SAM_0917

Johan och Ville från Åbo har taktiksnack med spelarna.

SAM_0920

Isac, Felix och Michael hejar på så gott de kan.

SAM_0137

Besvikna västervikare vid prisutdelning.

SAM_0139

Skribent: Johan Durling/Owe Stenvall