Turneringsvinster i helgen

09 FEB 2014 18:36
Hugo Melin tog sin största turneringsseger hittills när han i helgen vann tolvårsklassen i MIK Open i Mälarhöjden. I Sigtunacupen tog Linus Carlsson Halldin hem dubbeltiteln tillsammans med Solna TK's Otto Mårtensson.
  • Skapad: 09 FEB 2014 18:36

MIK Open är den första turneringen för året som ingår i Stockholm Junior Tour. Åtta turneringar ingår och i slutet av året kvalificerar sig de med mest poäng till mastersslutspelet i Trollbäcken!

Täby TK gjorde en riktigt bra turnering i Mälarhöjden. Tre av åtta kvartsfinalister och två av fyra semifinalister var från Täby TK. Timothy fick ge sig mot Didrik Liljekvist i kvarten och Linus föll mot Sebastian Abboud i semin och Hugo gick som sagt hela vägen och vann turneringen.

Efter tre enkla vinster i de första matcherna blev det betydligt tuffare i kvartsfinalen för Hugo som ställdes mot Hannes Tylehed från SALK. Efter att ha tagit varsitt set så var Hugo den betydligt starkare i det avgörande setet och vann med 6-4, 6-7, 6-2. I seminfinalen spelade Hugo riktigt bra och duktige Didrik Liljekvist (Djursholms TK) hade inte mycket att sätta emot, 6-2, 6-2 blev det i Hugos favör.

I finalen ställdes Hugo mot kompisen Sebastian Abboud från TSK Malmen som i sin semifinal slagit ut Linus i två raka set. Hugo fortsatte med ett riktigt stabilt spel och släppte aldrig in Sebastian i matchen. 6-2, 6-3 slutade finalen och Täby TK hade en glad vinnare i tävlingen.

Linus Carlsson Halldin tog senare revansch när han tillsammans med Otto Mårtensson (Solna TK) tog hem dubbelklassen i Sigtunacupen. I finalen besegrades bröderna Gauffin från Sollentuna TK med 6-4, 6-0

Bra jobbat grabbar!

Poängtabell Stockholm Junior Tour 2014