Rapport från Herrlagen

16 JAN 2014 21:45
Rapport från höstens seriespel som avslutades i december. Täby TK hade denna gång två lag med och båda lagen kämpade in i det sista om segern i respektive serie.
  • Skapad: 16 JAN 2014 21:45

Herrar

I herrserien möts lagen en gång och i varje match spelas 3 singlar och 1 dubbel.

Herrar Lag 1 Mellan Div 3A

Eftersom vi förra hösten vann division 4 så skulle det bli väldigt intressant att se hur väl vi skulle stå oss i 3:an.  Förutsättningarna var 8 lag i serien, 3st skulle åka ur och endast ett lag flyttas upp till division 2. Serien var mycket jämn och alla slog alla så när 2 matcher återstod hade vi chansen att vinna serien, men vid förlust riskerade vi att åka ur. Efter mycket stabilt spel och en 3-1 seger mot Enskede i näst sista omgången så säkrade vi vårt kontrakt i div 3. Eftersom Hellas vann sina återstående matcher så blev sista matchen mot Västerås Fridnäs en kamp om andraplatsen. Täby vann matchen med 3-1 och slutade tvåa på samma poäng som Hellas men med sämre matchdifferens. Mycket bra gjort av en nykomling.

Laget bestod av:

Emil Broniewicz, Joakim Ekström, Owe Stenvall och Johan Westerlind

Herrar Lag 2 Mellan Div 5A

Det här laget var nytt för i år, eftersom klubben under året fått in ett antal nygamla spelare samt haft behov av ett utvecklingslag för att matcha äldre juniorer. Serien började med oavgjort 2-2 borta mot Mälarhöjden där Täby ledde med 2-1 inför avgörande dubbeln. Därefter rullade det på med stabila hemmasegrar mot Bålsta 4-0 och Enebyberg 3-1.  Ett taggat gäng åkte därefter till Avesta för att säkra avancemanget till Div 4 i sista matchen. Förutsättningarna var minst oavgjort och uppflyttning till div 4 skulle vara ett faktum, men tuffast möjlig motstånd samt ovanan vid filtbanor blev för mycket och laget åkte på höstens första förlust. Dock skall nämnas i sammanhanget att laget hade både 1:an och 2:an i serien på bortaplan. Bra kämpat, se till att ta revansch nästa höst.

Laget bestod av:

Felix Brehmer, Johan Durling, Jonas Frölid, Martin Meeths Offendahl och Jan Sandquist

Skribent: Johan Westerlind