Vinst för herrlaget mot Hellas

12 MAJ 2012 19:54
Vinst för Täby TK's herrlag i hemmamatchen mot Hellas TK. Matchen fick spelas inomhus då utomhusbanorna var för blöta efter flera dagars regnande.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2013 19:39

Johan Westerlind, som spelat både singel och dubbel med H35-laget tidigare på dagen, ställdes på förstasingeln mot Hellas, Daniel Waluszevski. Johan kämpade väl men morgonens matcher satt i benen och han fick se sig besegrad med siffrorna 6-3, 6-4.

I andrasingeln ställdes Owe Stenvall mot den bollsäkre Daniel Rynell. Owe gick snabbt upp till 3-0 i första set. Daniel kom in i matchen och kom nästan ifatt men fick se sig slagen i första set med 6-3. Andra set började jämnare. Owe låg under med 2-3 och 40-0 i Daniels serve när han höjde tempot och gick upp till 4-3. Efter det kunde han kontrollera hem matchen med siffrorna 6-3, 6-3.

I den tredje matchen ställdes Johan Durling mot Johan Tuvesson. Efter många brutna servegame var det 6-6 och därmed dags för tiebreak. Tuvesson gick snabbt upp i en klar ledning och vann med 7-1. I andra set spelade Johan lugnare och lät motståndaren slå bort sig och van det med 6-2.. Supertiebreaket fortsatte i samma stil som andra set och vanns komfortabelt av Johan med 10-5.

I den avgörande dubbeln tog Owe och Johan en komfortabel seger. Efter lite slarv i slutet av första set så gick det till tiebreak. Där spelade Owe och Johan riktigt stabilt och vann det enkelt med 7-1 och setet med 7-6. I andra set blev det enklare och Täbyparet kunde ta hem det med 6-1 och matchen med 7-6, 6-1.

Premiären slutade med en 3-1 seger för Täby TK. Nästa match är hemma mot Spårvägens TK lördagen den 19 maj 15:00, förhoppningsvis på ett soligt Täby IP.

Skribent: Johan Durling