Höstkrönika H35-lag 2021

12 JAN 2022 20:27
Här kommer även Jockes krönika av H35-lagets spel hittills i tennisligan.
  • Skapad: 12 JAN 2022 20:27

Krönika: Täby TK H35 Div 2 Höst 2021

Serien består av 5 lag, serien vänder vid jul, 1:an går till Div 1, 5:an åker ner.

Täby – Lidingö 2-1                ”Dubbel glädje”

Efter att på ett bananskal kommit med i SM-slutspelet på grus några veckor tidigare var det nu dags att komma tillbaka till verkligheten. Jocke tog sin singel och Pär var nära mot en bra motståndare med kanske seriens bästa volley. 1-1 inför dubbeln där Roger/Alex spelade utan pardon och kunde vinna två välspelade set.

Rimbo – Täby 1-2                 ”Tandvärk, ryggvärk och 2p”

Sen söndag i Rimbo. Roger förlorar två jämna set på förstasingeln och Pär vinner sin efter att ha försvunnit mentalt en kvart från slutet, starkt att knyta ihop säcken. Efter en paus utan rimbobullar hamnar Roger/Pär i underläge men med hjälp av djungelvrål, massage och bedövning vänds dubbeln till vinst i matchtiebreak.

Sollentuna – Täby 0-3          ”Comeback”

Ett skadedrabbat Sollentuna kommer ändå till spel med fullt lag. Jocke och Pär spelar hem singlarna och i dubbeln gör Owe comeback. Jocke/Owe vinner efter en tillräckligt stabil insats.

Täby – Öregrund 3-0            ”We always have Öregrund”

En minnesvärd utflykt till Öregrund i somras, 25 grader och klippbad. Nu samma motståndare men i en tennishall en gråmörk decemberlördag. Stabil seger efter att Jocke och Roger (med nya rack) vunnit singlarna i raka set. Roger blev kallad ”Goran” av motståndaren efter match, fin komplimang. Dubbeln vanns i matchtiebreak av det nykomponerade och tillika obesegrade paret Pär/Owe. Pärs verktygslåda växer och Owes volleyspel sista halvtimmen låg bakom vändningen. En ynnest att ha spelat med 5 olika spelare i dubbelspelet denna höst. Det ger dock 20 kombinationer och framtida huvudvärk för coachen.

Julvila och serieledning.

Tack till er som följt och hejat på Sporteye!

Skribent: Joakim Ekström