Höstkrönika Herrlag 2021

12 JAN 2022 20:27
Ta del av Herrlagets höstspel i Jockes krönika.
  • Skapad: 12 JAN 2022 20:27

Krönika: Täby TK Herrlag Div 2 Mellan Höst 2021

Serien består av 8 lag, 1:an går upp, 6:a till 8:a åker ner.

Djursholm – Täby 4-0           ”Hur ska jag spela?”

En tuff inledning där motståndarna senare skulle visa sig nästan vinna serien. Förlust i raka set för Jocke, Felix, Alex samt Jocke/Isac i dubbeln. En bortamatch där vi tog med oss lite matchvana och gott kaffe. Kul att se Alex spela som dessvärre ådrog sig en skada veckan efter, vi hoppas han är tillbaka i januari! Efter matchen åkte vi till tennishallen och nötte grundslag.

Täby – Näsbypark 3-1           ”Borta bra men hemma bäst”

Viktig derbyvinst där Isac spelade hem sin singel i raka set, Jocke och Felix spelade båda matchtiebreak med en vinst och en förlust, samt en stabil dubbel av Jocke/Isac. Alltid skönt med hemmaplan och denna seger gav ett lugn inför kommande matcher.

Örebro – Täby 0-4                ”Lördagsgodis”

Alltid kul med sena lördagsmatcher i välfyllda arenor. Backahallen bjöd in till fina matcher mot ett yngre motståndarlag. Trevlig stämning och fint spel av Jocke, Felix och Isac. Felix började här hitta sina drivande slag, Isac fortsatte med sin vinstgivande stabila tennis och Jocke tråktröttade ut sin kille som slängde racket till sidobanan efter matchbollen. 4 poäng efter 3 matcher. Kul att träffa vår gamle vän Emil också.

Åby – Täby 2-2                     ”Foten i Åby”

Felix formkurva fortsätter åt rätt håll, Isacs också men tyvärr ville foten åt ett annat håll vid en vändning i slutet av första set. Eloge till motståndarklacken som i ilfart åkte och köpte is. Jocke/Felix tar hem dubbeln i matchtiebreak. Viktig poäng mot en konkurrent vid nedflyttningsstrecket.

Täby – Solna 1-3                  ”En förlust men också en vinst”

Felix gör en av sina bättre matcher denna höst och vinner i supertiebreak mot en bra spelare från laget som också vann serien. Jockes Edberg-forehand räckte inte och Pär mötte en kille som spelade i högre tempo än vad vi är vana vid från H35-laget, dock bra krigat.

Linköping – Täby 2-2            ”Små marginaler vid Stångebrohallen”

Isac spelade hem ytterligare en singel utan att vi andra knappt hinner se vad som händer på sidobanan:) Felix och Jocke hade då spelat varsitt set i princip. Felix stred tappert, 17-19 i matchtiebreak, Jocke hade lite tur som räddade två setbollar i första och kunde efter det vinna andra lite enklare. Jocke/Isac blev utservade i dubbeln. 6 poäng inför sista matchen, i praktiken säkrad Div 2-plats nästa säsong.

Täby – Falun 4-0                  ”In i kaklet”

Alltid kul att möta Falun, helst i Falun på gruset dock. Vem minns inte Isacs backhopparbackhand i somras? Ett skadedrabbat Falun kom med två bra spelare som Jocke och Felix kämpade ner. 3-0 inför dubbeln och handduken kastades in. Därmed summerar vi en 3:e plats detta år och ser med tillförsikt fram emot nästa inomhussäsong hösten 2022.

Tack till er som följt och hejat på Sporteye!

Skribent: Joakim Ekström