Hoppa till sidans innehåll

Juniorträning


Juniorträning

Juniorträningen bedrivs på vardagseftermiddagar/kvällar. Träningen riktar sig till alla kategorier av spelare från nybörjare till tävlingsspelare.

Indelning i grupp

Inför hösten delas alla anmälda juniorer in i olika grupper. Indelningen tar hänsyn till spelstyrka och ålder. Målsättningen är att alla ska få spela i en grupp som passar dem och där de får ut maximalt av träningarna.

Minitennis

För barn som är 6-8 år finns minitennis. Barnen får på ett lekfullt sätt träna teknik samt får inblick i spelets grunder. De spelar med tränare 1 timme per vecka i grupper om 4-6 barn.

Tennisskola

För juniorer som är 9-18 år finns tennisskolan. Här får juniorerna lära sig att behärska samtliga grundläggande tennisslag. Målet med träningen är att bli en så komplett spelare som möjligt. Träningen sker i grupp med tränare 1-2 timmar per vecka. Varje grupp består av 4-5 deltagare.

Utvecklingsgrupp

I utvecklingsgruppen spelar de juniorer som vill satsa på tennis och som har ambitionen att på sikt hävda sig på nationella tävlingar. Tränarna tar ut de juniorer som anses lämpliga att ingå i denna grupp. Utvecklingsgruppen tränar med tränare 2-3 timmar per vecka.

Tävlingsgrupp

De juniorer som spelar i denna grupp tränar med tränare minst 3 timmar per vecka. Klubben ställer vissa krav på de juniorer som deltar i tävlingsgruppen.

För frågor kontakta kansliet.

Uppdaterad: 17 DEC 2012 22:18 Skribent: Owe Stenvall

Lediga tider

 

 

Postadress:
Täby TK - Tennis
Anbudsvägen 10 A
18750 Täby

Kontakt:
Tel: 0851050230
E-post: info@tabytennisklubb...

Se all info