top of page

Juniorträning

Juniorträningen bedrivs på vardagseftermiddagar/kvällar. Träningen riktar sig till alla kategorier av spelare från nybörjare till tävlingsspelare.

Indelning i grupp

Inför hösten delas alla anmälda juniorer in i olika grupper. Indelningen tar hänsyn till spelstyrka och ålder. Målsättningen är att alla ska få spela i en grupp som passar dem och där de får ut maximalt av träningarna.

Minitennis

För barn som är 6-8 år finns minitennis. Barnen får på ett lekfullt sätt träna teknik samt får inblick i spelets grunder. De spelar med tränare 1 timme per vecka i grupper om 4-6 barn.

Tennisskola

För juniorer som är 9-18 år finns tennisskolan. Här får juniorerna lära sig att behärska samtliga grundläggande tennisslag. Målet med träningen är att bli en så komplett spelare som möjligt. Träningen sker i grupp med tränare 1-2 timmar per vecka. Varje grupp består av 4-5 deltagare.

Utvecklingsgrupp

I utvecklingsgruppen spelar de juniorer som vill satsa på tennis och som har ambitionen att på sikt hävda sig på nationella tävlingar. Tränarna tar ut de juniorer som anses lämpliga att ingå i denna grupp. Utvecklingsgruppen tränar med tränare 2-3 timmar per vecka.

Tävlingsgrupp

De juniorer som spelar i denna grupp tränar med tränare minst 3 timmar per vecka. Klubben ställer vissa krav på de juniorer som deltar i tävlingsgruppen.

För frågor kontakta kansliet.

Priser vårterminen 2023

Juniorträningen under vårterminen 2023 startar måndagen den 9 januari och slutar fredagen den 2 juni. Träningen gör uppehåll vecka 9 (Sportlov) och vecka 15 (Påsklov. Det blir 19 träningstillfällen totalt.      

Timmar/vecka

1          

2        

Minitennis         

Medlemsavgift 

300 kr           

300 kr            

300 kr            

Terminspris

3 170 kr          

6 080 kr            

2 565 kr           

Vill du spela mer än 2 timmar per vecka sker särskild uttagning.

För att deltaga i klubbens juniorträning krävs medlemsskap i Täby Tennisklubb.

Vuxenkurs

Vuxenkursen bedrivs på söndagar mellan 10.00-21.00. Kursen passar alla från nybörjare till avancerade spelare.

Vuxenkurs - Träning på söndagar

Vuxenkursen bedrivs på söndagar mellan 10.00-21.00. Kursen passar alla från nybörjare till avancerade spelare.

Kurserna bedrivs höst och vår. Under maj-juni arrangeras även en kortare vuxenkurs i tennishallen.

För info kontakta Kenneth Jansson, mail: info@tabytennisklubb.net

Vårterminen 2023

Vårterminen 2023 startar söndagen den 8 januari och slutar söndagen den 28 maj. Vuxenkursen gör uppehåll söndagen den 19 februari (KM), söndagen den 26 februari (sportlov) söndagen den 9 april (påsk) samt söndagen 30 april (valborg). Det blir 18 träningstillfällen totalt.

 

Kostnad för vårterminen 2023 är 4 320 kr.

bottom of page